Nederlandse Club Dubai

Activiteiten

Moroc Lounge & Bar
Moroc Lounge & Bar

Overzomeraarsborrel

Blijf je deze zomer in Dubai? Wil je even ontsnappen aan de verzengende hitte?

De overzomeraarsborel is het perfecte evenement voor leden die in Dubai blijven deze zomer.

Op donderdag 20 juli kan je even opfrissen met een fijn geprijsd drankje onder het genot van heerlijke canapés uit verscheidene cuisines, samen met andere coole Nederlanders. Moroc Lounge & Bar is de perfecte setting voor een gezellig avondje klagen over de hitte, of het uitwisselen van vakantieverhalen over koude landen.

Gedurende de avond worden er volop heerlijke hapjes geserveerd uit alle vier de restaurants van het hotel (Italiaans, Indiaas, Aziatisch en Arabisch) alsmede Nederlandse bitterballen en frikandellen, en er gelden happy hour prijzen op een selectie van de drankjes. 

 

Verder is 'ShirtbyHand' aanwezig, die je gratis inmeten. Je maakt tijdens de borrel kans op een van hun 100% katoenen kwaliteitshemden voor man of vrouw.

ShirtbyHand helpt je graag bij het uitkiezen van de details van je overhemd. Met veel zorg en toewijding wordt jouw shirt hierna onder zeer goede omstandigheden gefabriceerd doorhet eigen atelier. Binnen drie weken na bestelling ontvang je jouw pasklare shirt thuis. En met je maten in het systeem is het volgende shirt zo bijbesteld. 

 

Wanneer, waar, en wat kost het?

Datum: Donderdag 20 juli vanaf 20:00

Plaats: Moroc Lounge & Bar, Ibn Battuta Gate Hotel (Mövenpick)

Speciale Nederlandse Clubprijs: AED 45 per persoon (excl. drankjes)

Dress code: casual

Opgeven kan hier (niet verplicht): Facebook

 

 

Je kan ter plaatse lid worden van de Club en je lidmaatschap voor het komende seizoen betalen.

Niet-leden betalen eenmalig hetzelfde bedrag, in de toekomst zullen evenementen alleen voor leden toegankelijk zijn.

 

 

 

 

Traditionele Iftar met authentieke hosting bij het Al Ahmedia Heritage Guest House

Traditionele Iftar met authentieke hosting bij het Al Ahmedia Heritage Guest House

Zondag 11 juni om 18:45

 

Wat is Ramadan

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender (1- Muharram, 2- Safar, 3- Rabi' ul-awwal, 4- Rabi' ul-akhir, 5- Djumada al-owla, 6- Djumada al-akhira 7- Radjab, 8- Sha'ban, 9- Ramadan, 10- Shawwal, 11- Dhu' l-qa'ada, 12- Dhu' l-hidjdja) en tevens de vastenmaand. Wat Ramadan bijzonder maakt onder alle maanden is dat het naast: de getuigenis; het gebed; de bedevaart en de armenbelasting, een van de zuilen van de islam is. Het is een maand waarin mensen extra verdraagzaam, toeschietelijk en vrijgevig zijn. Een maand waarin de eenheid en saamhorigheid van de mensheid centraal staan.

 

Wat is Iftar

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad (ruim voor zonsopkomst) en zonsondergang. Voordat het vasten begint, wordt vaak nog een maaltijd genuttigd, sahoor genaamd.

 

De Nederlandse iftar

De Nederlandse Club Dubai en Noordelijke Emiraten (NCD) en de Netherlands Business Council (NBC) willen u van harte uitnodigen voor een gezamenlijk cultureel iftar op zondag 11 juni 2017, om 18.45 uur tot 20.45 uur. De Arab Culturalist, Mr. Nasif Kayed zal de avond hosten in een traditionele familie stijl iftar maaltijd in de authentieke Al Ahmedia Heritage Guest House in Al Ras, Deira. Dit is op een paar minuten afstand van de Spice Souk. De majlis zal worden omgetoverd in een traditionele setting met schilderachtige Arabische vloerbedekking en kussens. Er wordt traditioneel Emirati eten geserveerd, en Mr Nasif Kayed en zijn vrijwilligers van the Arab Culturalist zullen de gasten vertellen over tradities en gewoontes in de Emiraten.

 

Locatie

De Al Ahmedia Guest House is gevestigd op de Al Ahmadiya Street, drie minuten lopen van Al Ras Metro station. Kiest u ervoor om met de auto te komen, wees erop bedacht dat er in het oude deel van de stad beperkte parkeermogelijkheden zijn. Goed alternatief is parkeren bij Al Ras Metro RTA Parking Lot, the Spice Souk RTA Parking Lot, Al Ahmadiya Street Private Lot (1 blok van the Heritage House) of vrije parkeerplaatsen langs de straat.

 

Registratie

Voor dit evenement is voorregistratie verplicht en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

NCD-leden kunnen zich aanmelden via: ncdubaileden@gmail.com.

Annuleringspolicy: maximum 48 uur voor aanvang event. Bij een No Show zullen de kosten alsnog in rekening bij u worden gebracht.

 

Kosten

Volwassen leden AED 150 en kinderen AED 75. 

 

De licentie is binnen!

Beste leden,

 

We hebben heuglijk nieuws, we hebben de vergunning gekregen, na 31 succesvolle jaren zijn we eindelijk ook een officieel erkende club!

 

Wettelijk zijn we volgens de overheid een nieuwe club en moeten we ook met een nieuwe naam starten met het woord Club erin, derhalve: NEDERLANDSE CLUB DUBAI. Email, website en Facebook zullen ook deze nieuwe naam gaan dragen.

 

Op acht mei wordt de eerste ledenvergadering gehouden, de dag waarop ook de top tien cabaretier Leon van der Zanden hier komt optreden. Een separate uitnodiging volgt. Zo snel mogelijk, hopelijk net daarna komt ook weer de eerste Hollandse Nieuwe uit.

 

De afgelopen tijd heeft ook de loop van het expat-leven zijn sporen achtergelaten, vele bestuursleden hebben ondermeer door wijziging van werkgever en daarmee gepaard gaande verhuizing, of andere redenen de werkzaamheden moeten neerleggen. Gelukkig hebben de bestuursleden die niet verhuizen aangegeven om hun taken te blijven vervullen tot hun vervanging, anders zouden we een existentieel probleem hebben.

 

Om nu weer volop te kunnen starten, de administratie op peil te houden en activiteiten te organiseren zijn we heel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden/subcommissieleden. Zonder nieuwe mensen is dit niet te realiseren.

 

We zoeken:

Een vice-voorzitter, taken het ondersteunen en vervangen van de voorzitter, assisteren bij/organiseren van activiteiten. Tijdbesteding ca. 7 vergaderingen per jaar en activiteiten.

Een penningmeester, taken het bijhouden van de financiële administratie en maken van verslagen daarvan. Samen tekeningsbevoegd met de voorzitter. Tijdsbesteding enkele uren per week en ca. 7 vergaderingen per jaar.

Een commercieel persoon, taken het werven en regelen van advertenties voor de Hollandse nieuwe en sponsoring voor activiteiten. Contact met sponsors en adverteerders en de administratie hiervan in de zin van de afspraken etc. Tijdsbesteding zelf te bepalen.

Iemand voor social media, taken verbeteren en bijhouden van de website en Facebookaccount, andere soorten van communicatie met de buitenwereld. Tijdsbesteding zelf te bepalen.

Event manager, taken het bedenken, plannen, uitwerken en organiseren van activiteiten voor volwassenen. Bijv. nieuwjaarsduik, thema events, cabaretier/artiesten ( regelen van o.m.  tickets/hotels etc., ophalen en wegbrengen artiesten van en naar de airport, entertainen van artiesten, aanwezig zijn op de dag/avond van het optreden en de artiesten begeleiden. Evt. regelen van zaken op locatie etc.)  Tijdsbesteding wisselend, afhankelijk van de periode.

 

 

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons via NederlandseClubDubai@gmail.com of via Facebookmessenger.

 

We hopen dat u net zo blij bent als ons dat we weer activiteiten kunnen gaan organiseren en dat er onder u mensen zijn die opstaan om ons hier aan mee te doen. We hebben er zin in om er samen iets moois van te maken!

 

Uw bestuur

Kalender 2016 - 2017

Activiteiten om ons heen

Dit zijn activiteiten georganiseerd door Nederlanders/Belgen, maar niet uitsluitend bedoeld voor Nederlanders en ook geen vereiste om lid te zijn van de Vereniging... is gewoon ter info en voor iedereen:

 

Samen spelen: Nederlandse baby's, dreumesen, peuters en kleuters komen 1x per week samen om te spelen. Locatie en dag/tijdstip zijn iedere week anders. Terwijl de kleintjes lekker spelen, kunnen de ouders gezellig informatie met elkaar uitwisselen. Het samen spelen georganiseerd door 4 enthousiaste dames.

Bel voor informatie met:

 

Fleur Lycklama A Nijeholt  055 6704291

Cathrien Vrij                     055 8851891

Nienke ten Haaf                052 8334897

 

Of stuur een mailtje naar samenspelendubai@hotmail.com.

 

 

Leesgroep: De Nederlandse/Belgische leesclub komt 5x per jaar bij elkaar om een boek te bespreken. Info: Anke Reintjes, tel. 052 9330022. E-mail: anke.reintjes@googlemail.com

 

 

Strandwandelen: elke maandagochtend van 8 - 9 uur, afhankelijk van het weer wordt er langs het strand gelopen of in de Marina. Hierna gezamenlijk koffie drinken voor wie dat wil. Informatie bij Lorna Smit-James 056-2041148


Waterpolo: Dubai Water Polo Club
Informatie: Wilbert Kragten, tel: 050 - 457 08 52 of wilbertdkragten@mac.com

 

 

Nederlanders in Ras Al Khaimah: neem contact op met Eric van Duyn. fmcgspecialist@gmail.com

 

 

Maandelijkse Dutch in Dubai borrel:
Dutch in Dubai (DiD) organiseert een maandelijkse informele borrel om andere Nederlanders te ontmoeten en te wenetwerken. Wij zijn hier in april 2010 mee begonnen en sindsdien een groot succes. Op zowel Linkedin en Facebook is er een DID groep aangemaakt, waar je alle informatie vindt over de borrel en waar je zelf ook informatie op kwijt kan.
 
 
 
050 10 47 481